Napoje fermentowane
Kefir naturalny 0% wykonany jest z odtłuszczonego mleka pasteryzowanego, wzbogaconego białkami mleka. Cechuje się wysokimi walorami odżywczymi, jest naturalnym źródłem białka i łatwo przyswajalnego wapnia.
Nasze produkty
Kefiry naturalne 1,5 %
Kefir grodziski 1,5 % tłuszcz naturalny 250 g
Opakowanie jednostkowe: butelka 250 g Opakowanie zbiorcze: 10 szt. Termin przydatności do spożycia: 21 dni |
KEFIR GRODZISKI 1,5% to orzeźwiający naturalny napój mleczny wyprodukowany z pasteryzowanego mleka o najwyższej jakości przy udziale wyselekcjonowanych szczepów bakterii fermentacji mlekowej.
Kefir grodziski produkowany jest metodą termostatową tj, proces ukwaszania następuje już w opakowaniach jednostkowych w odpowiedniej temperaturze w dojrzewalni. Kefir jest jednym z najstarszych mlecznych napojów fermentowanych.
Z uwagi na swoje właściwości jest produktem uznawanym za jeden z najbardziej odżywczych w tej grupie. Spożywanie kefiru prowadzi do zahamowania rozwoju bakterii chorobotwórczych w przewodzie pokarmowym.
Wartości odżywcze w 100g | |
wartość energetyczna | 180 kJ/43 kcal |
tłuszcz | 1,5g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,9g |
węglowodany | 4,2g |
w tym cukry | 4,2g |
białko | 3,1g |
sól | 0,1g |
Kefir grodziski 1,5 % tłuszcz naturalny 400 g
Opakowanie jednostkowe: butelka 400 g Opakowanie zbiorcze: 10 szt. Termin przydatności do spożycia: 21 dni |
KEFIR GRODZISKI 1,5% to orzeźwiający naturalny napój mleczny wyprodukowany z pasteryzowanego mleka o najwyższej jakości przy udziale wyselekcjonowanych szczepów bakterii fermentacji mlekowej.
Kefir grodziski produkowany jest metodą termostatową tj, proces ukwaszania następuje już w opakowaniach jednostkowych w odpowiedniej temperaturze w dojrzewalni. Kefir jest jednym z najstarszych mlecznych napojów fermentowanych.
Z uwagi na swoje właściwości jest produktem uznawanym za jeden z najbardziej odżywczych w tej grupie. Spożywanie kefiru prowadzi do zahamowania rozwoju bakterii chorobotwórczych w przewodzie pokarmowym.
Posiada znak Poznaj Dobrą Żywność – świadczący o wysokiej jakości produktu. PDŻ wytworzony jest ze sprawdzonych surowców, znajduje się w nim niewiele substancji dodatkowych oraz jest prawidłowo oznakowany.
Wartości odżywcze w 100g | |
wartość energetyczna | 180 kJ/43 kcal |
tłuszcz | 1,5g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,9g |
węglowodany | 4,2g |
w tym cukry | 4,2g |
białko | 3,1g |
sól | 0,1g |
Kefir grodziski 1,5 % tłuszcz naturalny 1 l
Opakowanie jednostkowe: butelka 1000 g Opakowanie zbiorcze: 8 szt. Termin przydatności do spożycia: 21 dni |
KEFIR GRODZISKI 1,5% to orzeźwiający naturalny napój mleczny wyprodukowany z pasteryzowanego mleka o najwyższej jakości przy udziale wyselekcjonowanych szczepów bakterii fermentacji mlekowej.
Kefir grodziski produkowany jest metodą termostatową tj, proces ukwaszania następuje już w opakowaniach jednostkowych w odpowiedniej temperaturze w dojrzewalni. Kefir jest jednym z najstarszych mlecznych napojów fermentowanych.
Z uwagi na swoje właściwości jest produktem uznawanym za jeden z najbardziej odżywczych w tej grupie. Spożywanie kefiru prowadzi do zahamowania rozwoju bakterii chorobotwórczych w przewodzie pokarmowym.
Posiada znak Poznaj Dobrą Żywność – świadczący o wysokiej jakości produktu. PDŻ wytworzony jest ze sprawdzonych surowców, znajduje się w nim niewiele substancji dodatkowych oraz jest prawidłowo oznakowany.
Wartości odżywcze w 100g | |
wartość energetyczna | 180 kJ/43 kcal |
tłuszcz | 1,5g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,9g |
węglowodany | 4,2g |
w tym cukry | 4,2g |
białko | 3,1g |
sól | 0,1g |
Kefiry naturalne 0%
Kefir Light 0% tłuszczu naturalny 400 g
Opakowanie jednostkowe: butelka 400 g Opakowanie zbiorcze: 10 szt. Termin przydatności do spożycia: 21 dni |
Kefir naturalny 0% wykonany jest z odtłuszczonego mleka pasteryzowanego, wzbogaconego białkami mleka. Cechuje się wysokimi walorami odżywczymi, jest naturalnym źródłem białka i łatwo przyswajalnego wapnia. Idealny dla wszystkich dbających o linię. Polecany jest do spożywania jako napój chłodzący, ale również doskonale komponuje się w sałatkach, koktajlach mlecznych oraz dressingach.
Wartości odżywcze w 100g | |
wartość energetyczna | 119 kJ/28kcal |
tłuszcz | 0,5g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,0g |
węglowodany | 3,5g |
w tym cukry | 3,5g |
białko | 3,4g |
sól | 0,13g |
Kefir Light 0% tłuszczu truskawka 400 g
Opakowanie jednostkowe: butelka 400 g Opakowanie zbiorcze: 10 szt. Termin przydatności do spożycia: 21 dni |
Kefir o smaku truskawkowym zawiera w swoim składzie żywe kultury bakterii fermentacji mlekowej, wytwarzany jest z wyselekcjonowanego mleka. Proces kontrolowanego ukwaszania nadaje kefirowi orzeźwiający smak i zapach, a dodatek syropu truskawkowego – klasyczny owocowy charakter. Wysoka wartość odżywcza i przyjemny truskawkowy posmak sprawiają, że jest on ceniony zarówno przez dorosłych jak i dzieci, również tych z obniżoną tolerancją laktozy.
Posiada znak Poznaj Dobrą Żywność – świadczący o wysokiej jakości produktu. PDŻ wytworzony jest ze sprawdzonych surowców, znajduje się w nim niewiele substancji dodatkowych oraz jest prawidłowo oznakowany.
Wartości odżywcze w 100g | |
wartość energetyczna | 213 kJ/51kcal |
tłuszcz | 0,05g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,0g |
węglowodany | 9,0g |
w tym cukry | 9,0g |
białko | 3,4g |
sól | 0,13g |
Maślanki
Maślanka grodziska 400 g
Opakowanie jednostkowe: butelka 400 g Opakowanie zbiorcze: 10 szt. Termin przydatności do spożycia: 21 dni |
Maślanka grodziska to napój mleczny wyprodukowany z mleka pasteryzowanego pochodzącego od sprawdzonych przez lata dostawców mleka. Poddana jest procesowi fermentacji z użyciem czystych kultur bakterii fermentacji mlekowej.
Jako klasyczna maślanka ma właściwości pobudzające wydzielanie soków żołądkowych i regulujące procesy trawienia. Świetnie komponuje się jako baza do koktajli owocowych i warzywnych ale również sprawdza się przy tradycyjnych wypiekach.
Dostępna jest w butelkach PET o gramaturze 400 ml i 1 litr z funkcjonalnym zamknięciem ELO CAP.
Wartości odżywcze w 100g | |
wartość energetyczna | 164 kJ/39kcal |
tłuszcz | 0,8g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3g |
węglowodany | 4,5g |
w tym cukry | 4,5g |
białko | 3,4g |
sól | 0,13g |
Maślanka grodziska 1 l
Opakowanie jednostkowe: butelka 1000 g Opakowanie zbiorcze: 8 szt. Termin przydatności do spożycia: 21 dni |
Maślanka grodziska to napój mleczny wyprodukowany z mleka pasteryzowanego pochodzącego od sprawdzonych przez lata dostawców mleka. Poddana jest procesowi fermentacji z użyciem czystych kultur bakterii fermentacji mlekowej.
Jako klasyczna maślanka ma właściwości pobudzające wydzielanie soków żołądkowych i regulujące procesy trawienia. Świetnie komponuje się jako baza do koktajli owocowych i warzywnych ale również sprawdza się przy tradycyjnych wypiekach.
Dostępna jest w butelkach PET o gramaturze 400 ml i 1 litr z funkcjonalnym zamknięciem ELO CAP.
Wartości odżywcze w 100g | |
wartość energetyczna | 164 kJ/39kcal |
tłuszcz | 0,8g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3g |
węglowodany | 4,5g |
w tym cukry | 4,5g |
białko | 3,4g |
sól | 0,13g |
Zsiadłe mleko
Zsiadłe mleko 350 g
Opakowanie jednostkowe: kubek 350 g Opakowanie zbiorcze: 12 szt. Termin przydatności do spożycia: 21 dni |
Zsiadłe mleko jest tradycyjnym napojem mlecznym, którego proces produkcji polega na ukwaszeniu mleka pasteryzowanego szczepem czystych kultur bakterii. W swoim składzie nie posiada zbędnych dodatków co nadaje mu typowy smak i aromat. Charakterystyczna wyjątkowa i gęsta konsystencja sprawia, że produkt cieszy się uznaniem wśród szerokiej grupy konsumentów pamiętających tradycyjne wyroby gospodyń wiejskich. W przyszłym roku OSM w Grodzisku Mazowieckim planuje zwiększenie mocy produkcyjnych na tym asortymencie.
Produkt dostępny w kubeczku polistyrenowym o gramaturze 350 g.
Wartości odżywcze w 100g | |
wartość energetyczna | 198 kJ/47kcal |
tłuszcz | 1,5g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,9g |
węglowodany | 5,0g |
w tym cukry | 5,0g |
białko | 3,4g |
sól | 0,13g |